Veelgestelde
vragen

Hier vind je (hopelijk) antwoord op de meest gestelde vragen over werken bij Vermaat.
Veelgestelde vragen

Salaris en reiskostenvergoeding

Wat ga ik verdienen als horecamedewerker / bijbaner?

Je salaris is afhankelijk van een aantal elementen. Denk hierbij aan leeftijd, soort cao, schaal, locatie en ervaring. Dit nemen wij met jou door tijdens de sollicitatieprocedure. 

De range ligt vanaf 1 juli 2023 tussen €1996,20 - €2068,06 (38 uur) 

Uurlonen

Kom je vast in dienst? Dan krijg je een uurloon uitbetaald excl. 8% vakantiegeld en vakantie-uren.

  • 15 jaar: €4,85

  • 16 jaar: €6,06

  • 17 jaar: €7,27

  • 18 jaar: €8,48

  • 19 jaar: €9,69

  • 20 jaar: €10,90

  • 21 jaar en ouder: €12,12

Heb je een 0-uren contract? Dan krijg je een all-in uurloon, incl. vakantiegeld en vakantie-uren. 

  • 15 jaar: €5,79

  • 16 jaar: €7,24

  • 17 jaar: €8,69

  • 18 jaar: €10,14

  • 19 jaar: €11,57

  • 20 jaar: €13,02

  • 21 jaar en ouder: €14,48

Wat ga ik verdienen als kok?

Je salaris is afhankelijk van een aantal elementen. Denk hierbij aan leeftijd, soort cao, schaal, locatie en ervaring. Dit nemen wij met jou door tijdens de sollicitatieprocedure.

  • Basiskok: € 1.995,-  € 2.524,17 bruto per maand (38 uur)

  • Zelfstandig werkend kok: € 2.052,36 - € 2.813,59 bruto per maand (38 uur)

  • Chef-kok € 2.530,44 - € 3.475,79 bruto per maand (38 uur)

  • Souschef € 2.287,70 - € 3.174,36 bruto per maand (38 uur)

  • Souschef – luxe/grote locatie € 2.770,72 - € 3.475,79 bruto per maand (38 uur)

  • Chef-kok luxe/grote locatie € 3.020,62 - € 3.865,11 bruto per maand (38 uur)

Wat ga ik verdienen als (floor)manager?

Je salaris is afhankelijk van een aantal elementen. Denk hierbij aan leeftijd, soort cao, schaal, locatie en ervaring. Dit nemen wij met jou door tijdens de sollicitatieprocedure. 

  • Floormanager: € 2.052,36 - € 2.813,59 bruto per maand (38 uur)

  • Ass. Horecamanager € 2.287,70 - € 3.475,79 bruto per maand (38 uur)

  • Horecamanager Algemeen: € 2.530,44 - € 3.865,11 bruto per maand (38 uur)

  • Horecamanager grote/complexe locaties: € 3.294,44 - € 4.590,34 bruto per maand (38 uur)

Hoeveel reiskosten krijg ik vergoed?

Wij hanteren binnen Vermaat 2 CAO's. Als je onder de CAO Horeca valt, krijg je (vanaf 10 km enkele reis) per gereden kilometer 0,21 cent vergoed met een maximum van 40 kilometer enkele reis. OV-kosten worden tot een max van € 276,92 per periode vergoed. Als je onder de CAO Contractcatering deel B valt, krijg je (vanaf 10 km enkele reis) per gereden kilometer 0,19 cent vergoed met een maximum van 40 kilometer enkele reis. 

Hoe werkt de aanbrengbonus?

Wanneer jij iemand aanbrengt en die persoon komt in dienst bij Vermaat, dan ontvang jij een aanbrengbonus van € 250,- Om in hiervoor in aanmerking te komen moet je ook werkzaam zijn bij Vermaat.

Sollicitatieproces

Hoe weet ik of mijn sollicitatie goed is aangekomen?

Wanneer je hebt gesolliciteerd, ontvang je een bevestigingsmail in je e-mail. Heb je die niet ontvangen? Check dan eerst je spam. Staat de bevestiging ook daar niet in? Stuur dan even een e-mail naar: [email protected] 

Overige vragen

Moet ik ervaring hebben om op een Vermaat locatie te werken?

Voor de meeste functies, zoals horecamedewerker, vinden wij het vooral belangrijk dat je enthousiast, representatief en gemotiveerd bent. Ervaring is zeker een plus, maar voor ons geen vereiste. Dus ook als je geen werkervaring hebt (in de horeca), nodigen wij je zeker uit te solliciteren. Met ons onboardingprogramma en begeleiding, leer jij alle kneepjes van het vak. Voor de koks- en managers vacatures zoeken wij vaak wel mensen met een aantal jaar ervaring. Dit kun je ook lezen in de vacaturetekst.

Wat is de minimum leeftijd om bij jullie aan de slag te gaan?

De minimale leeftijd om bij ons te werken is 16 jaar. In verband met wetgeving, mag je met deze leeftijd alleen nog niet op alle tijden werken en alle werkzaamheden uitvoeren. Daarom kom je nog niet bij alle horecalocaties in aanmerking, vanwege de openingstijden en de beschikbaarheid die daarbij gevraagd wordt. Wanneer dit het geval is, nemen wij contact met je op en kijken wij naar jouw mogelijkheden. Vanaf je 18e mag je op alle tijdstippen werken en alle werkzaamheden uitvoeren.

Wat zijn de werktijden bij Vermaat?

Dit verschilt heel erg per locatie. De werktijden zetten wij altijd in een vacature, dus daar kun je dat terugvinden. Zo werk je in de bedrijfshoreca bijvoorbeeld altijd op kantoortijden en doordeweeks. En kun je, door de ruime openingstijden, bij La Place of op een vrijetijdslocatie ook meestal in de weekenden en 's avonds laat werken. Zo is er voor ieder wat wils!

Werkt Vermaat met ZZP'ers?

Wij werken met een vaste poule van ZZP'ers via een intermediair. Daarom kun je niet bij ons solliciteren als ZZP'er. Wil je wel heel graag bij 1 van onze locaties werken? Dat kan alleen met een referentie van een Vermaat collega. Is dit het geval? Stuur dan een mail naar [email protected]

Werkt Vermaat met uitzendbureaus?

Wij maken gebruik van vaste partners als het aankomt op uitzenden op Vermaat locaties. Zit jij hier niet bij maar wil zou je dat wel graag willen, neem dan contact op met ons via [email protected]

Kan ik bij jullie stage lopen?

Wij zijn een erkend leerbedrijf die eerste-tot vierdejaars BOL en BLL studenten gedurende het hele jaar een leerzame en leuke stageplek kan bieden. Aangezien wij een snel groeiende organisatie zijn met ruim 500+ locaties, is er altijd wel een match. Zo hebben wij stages in de bedrijfshoreca, vrijetijdssector, op luchthavens of in ziekenhuizen. Tijdens je stage krijg je persoonlijke begeleiding door een echte horecaprofessional. En heb je je stage succesvol afgerond? Dan kan je altijd blijven na je stage. Ook hebben wij stages op ons servicekantoor voor verschillende opleidingen. Zo hebben wij regelmatig stages bij onze marketing-, recruitment, HR, inkoop of finance afdeling.

Wat doet Vermaat aan innovaties en verduurzaming?

Elke dag bereiden en serveren we heerlijke gerechten waarmee we een positieve impact willen maken op onze gezondheid, de samenleving en onze wereld. Niet alleen voor onszelf, juist ook voor onze gasten en opdrachtgevers. Om een steeds gezonder, duurzamer en socialer horecabedrijf te zijn, hebben wij onszelf doelen gesteld. Deze hebben we vastgelegd in onze Food Vision 2022. Hiermee maken we op elke locatie stap voor stap het verschil. En dat resulteert bijvoorbeeld in een duurzamere bedrijfsvoering waarin de gast nog gezonder kan eten.

De nieuwste vacatures in jouw mailbox?

Schrijf je in voor onze job alert!