Veelgestelde vragen | Werken bij Vermaat

Veelgestelde
vragen

Hier vind je (hopelijk) antwoord op de meest gestelde vragen over werken bij Vermaat.
Veelgestelde vragen

Solliciteren bij Vermaat

Ik wil graag bij Vermaat werken, maar zie geen passende vacature?

Wat leuk, jammer dat er geen passende vacature is. Jij kunt je inschrijven voor de job alert om op de hoogte te blijven van de nieuwste vacatures. Je vult een formulier in waarin jij locaties, functies en werkplekken kan selecteren. Als er een vacature online staat die daarbij aansluit ontvang je van ons bericht!

Wat zijn de werktijden en werkdagen?

Dit verschilt heel erg per locatie. De werktijden zetten wij altijd in een vacature, dus daar kun je dat terugvinden. Zo werk je in de bedrijfshoreca bijvoorbeeld altijd op kantoortijden en doordeweeks. En kun je, door de ruime openingstijden, bij La Place, ziekenhuis of op een vrijetijdslocatie ook meestal in de weekenden en 's avonds laat werken. Zo is er voor ieder wat wils!

Wat is de minimum leeftijd om te solliciteren?

De minimale leeftijd om bij ons te werken is erg locatie afhankelijk. In de meeste gevallen is de minimum leeftijd 14 jaar. In  verband met wetgeving mag je met deze leeftijd nog niet op alle tijden werken en alle werkzaamheden uitvoeren. Ook bij op locaties waar alcohol geschonken wordt, mag je nog niet werken tot je 18 jaar bent. Wanneer je toch solliciteert op een van deze locaties, nemen wij contact met je op om te kijken waar je wel op zou passen. Vanaf je 18e mag je op alle tijdstippen werken en alle werkzaamheden uitvoeren. 

Kan ik op meerdere locaties bij jullie werken?

Deze mogelijkheid bieden wij binnen Vermaat. Je kunt solliciteren voor een van onze vacatures in de flexpool. Jij kan werken waar en wanneer je wilt. Hier vind je meer informatie over de flexpool.

Moet ik ervaring hebben om bij jullie te werken?

Voor de meeste functies, zoals horecamedewerker, vinden wij het vooral belangrijk dat je enthousiast, representatief en gemotiveerd bent. Ervaring is zeker een plus, maar voor ons geen vereiste. Dus ook als je geen werkervaring hebt (in de horeca), nodigen wij je zeker uit te solliciteren. Met ons onboardingprogramma en begeleiding, leer jij alle kneepjes van het vak. Voor de koks- en managers vacatures zoeken wij vaak wel mensen met een aantal jaar ervaring. Dit kun je ook lezen in de vacaturetekst.

Hoe weet ik of mijn sollicitatie goed is aangekomen?

Wanneer je hebt gesolliciteerd, ontvang je een bevestigingsmail in je e-mail. Heb je die niet ontvangen? Check dan eerst je spam. Staat de bevestiging ook daar niet in? Stuur dan even een e-mail naar: [email protected] 

Voorwaarden

Wat ga ik verdienen als kok?

Afhankelijk van de locatie, functie en ervaring, val je in onderstaande salarisrange. Dit is een maandsalaris. Vermaat betaalt per periode (4 weken), maar komt op hetzelfde neer. Het salaris is exclusief 8% vakantiegeld.

Keukenmedewerker / basiskok
€ 1.860,65 - € 2.474,68 bruto p/m (38 uur)

Zelfstandig werkend kok

€ 2.012,12 - € 2.758,42 bruto p/m (38 uur)

Souschef
€ 2.242,84 - € 3.112,12 bruto p/m (38 uur)

Souschef – luxe/grote locatie
€ 2.716,39 - € 3.407,64 bruto p/m (38 uur)

Chef-kok

€ 2.480,82 - € 3.407,64 bruto p/m (38 uur)

Chef-kok luxe/grote locatie

€ 2.961,39 - € 3.789,34 bruto p/m (38 uur)

Wat ga ik verdienen als leidinggevende?

Afhankelijk van de locatie, functie en ervaring, val je in onderstaande salarisrange. Dit is een maandsalaris. Vermaat betaalt per periode (4 weken), maar komt op hetzelfde neer. Het salaris is exclusief 8% vakantiegeld.

Floormanager
€ 2.012,19 - € 2.758,42 bruto p/m (38 uur)

Ass. Horecamanager
€ 2.242,84 - € 3.407,64 bruto p/m (38 uur)

Horecamanager kleine locaties
€ 2.012,12 - € 2.758,42 bruto p/m (38 uur)

Horecamanager algemeen
€ 2.480,82 - € 3.789,32 bruto p/m (38 uur)

Horecamanager grote/complexe locaties
€ 3.227,87 - € 4.500,33 bruto p/m (38 uur)

Wat ga ik verdienen als horecamedewerker?

Afhankelijk van de locatie, functie en ervaring, val je in onderstaande salarisrange. Dit is een maandsalaris. Vermaat betaalt per periode (4 weken), maar komt op hetzelfde neer. Het salaris is exclusief 8% vakantiegeld.

Horecamedewerker / bijbaan
€ 1.756,3 - € 2.027,51 bruto p/m (38 uur)

Hieronder zie je de uurlonen, inclusief vakantiedagen en 8% vakantiegeld. 
Voor sommige functies verdien je meer per uur, dit staat in de vacaturetekst benoemd. 

 • 15 jaar: € 5,10
 • 16 jaar: € 6,37
 • 17 jaar: € 7,65
 • 18 jaar: € 8,93
 • 19 jaar: € 10,19
 • 20 jaar: € 11,47
 • 21+: € 12,75 - € 14,21

Krijg ik mijn reiskosten vergoed?

Reis je met de auto? Dan krijg je een tegemoetkoming in jouw reiskosten tot maximaal 15,20 per gewerkte dag (vanaf 10 km). OV-kosten worden tot een max van €276,92 per periode (4 weken) vergoed.

Kan ik bonussen verdienen?

Zeker! Naast salaris krijg je een startbonus van €250,- en je verdient een vriendenbonus van €250,- bruto wanneer je iemand aandraagt en wordt aangenomen.

Welke extra's krijg ik nog meer?

De leukste deals
Op ons platform 'Vermaat voor jou' vind je allerlei mooie deals. Wat dacht je bijvoorbeeld van korting op de leukste hotels, gratis tickets voor de dierentuin of smakelijke restaurantdeals? Ook kun je je steentje bijdragen met vrijwilligerswerk binnen de uren die je toch al werkt en dus uitbetaald krijgt.

Feest
Elk jaar organiseren we een groot Vermaat feest (zie hier de video) met alle collega's. Maar dat niet alleen. Zo vieren we ook onze successen met sport events, teamuitjes en online competities zoals een EK-poule met vette prijzen natuurlijk.

Vermaat Academy
Wij hebben talentenprogramma's om jou te helpen met doorgroeien. Ook op persoonlijk vlak kun je groeien. Verbeter je leadership skills, leer veilig werken of word de beste leermeester van Vermaat via de (online) workshops. Kijk hier voor meer info.

Onboarding
Met ons onboardingsprogramma krijg je een kijkje in wereld van Vermaat op inhoudelijk en sociaal vlak. Ook organiseren we elk half jaar een Inspiration Market waar je de lekkerste gerechten van onze leveranciers proeft.

En nog veel meer....
En dat is natuurlijk nog niet alles. Check het laatste nieuws en de lekkerste foodtrends in de Vermaat app, of relax op de bank met het Mgzn dat vier keer per jaar uitkomt. Ontdek het zelf en solliciteer bij Vermaat!

Sollicitatietips & tricks

Hoe kan ik mij goed voorbereiden op het sollicitatiegesprek?

Een goed begin is het halve werk, zorg daarom dat jij voorbereid een sollicitatiegesprek in gaat. Een sollicitatiegesprek is voor zowel de organisatie als voor jezelf belangrijk om te bepalen of dit de juiste plek en functie is voor jou. Wij geven jou 5 tips die kunnen helpen bij de voorbereiding.

 • Verdiep je in de organisatie Vermaat en de locatie waar jij komt te werken. Op onze website www.werkenbijvermaat.nl is veel te vinden over wie wij zijn en wat wij doen. Tijdens het gesprek kan jij ook over de organisatie nog vragen stellen.
 • Heb je een beeld bij de functie? Dit is handig om te hebben, zo weet jij voorafgaand aan het gesprek wat de mogelijke taken kunnen zijn en kan jij hier tijdens het gesprek op doorvragen.
 • Ontdek en weet waar jouw talenten liggen. Vaak wordt tijdens een sollicitatiegesprek de vraag gesteld: Waar liggen jouw krachten? Deze kan jij dan met voorbeelden goed onderbouwen.
 • Wees jezelf! Eerlijk zijn is ook belangrijk, zijn er taken van de functie waar jij goed in bent of juist nog kan ontwikkelen geef dit ook aan. Zij krijgen zo een goed en eerlijk beeld van jou en weten wat zij van jou kunnen verwachten. Het komt juist sterk over als jij weet waar jij jezelf nog op kan ontwikkelen en wat jij hiervoor nodig hebt.
 • Bereid vragen voor die jij tijdens of na het gesprek nog wilt stellen. Dit kunnen vragen zijn over Vermaat, de locatie of de functie. Andere dingen mag natuurlijk altijd! Zo kom jij geïnteresseerd en proactief over in het gesprek.

Hoe ziet het sollicitatieproces eruit?

Heb jij gesolliciteerd voor een functie op het servicekantoor? Onze corporate recruiter Lisa neemt binnen 2 tot 5 werkdagen contact met jou op.

Heb jij gesolliciteerd voor een andere functie op een van onze diverse locaties? Dan neemt de desbetreffende horecamanager binnen 2 tot 5 werkdagen contact met jou op.

Mocht jij gesolliciteerd hebben via de mail dan worden jouw gegevens doorgestuurd naar de manager en geldt dezelfde procedure als online solliciteren.

Ik heb gesolliciteerd, maar nog niks gehoord, wat nu?

Wat leuk dat je hebt gesolliciteerd bij ons! Uiteraard vinden wij het vervelend dat je nog niks hebt gehoord. De manager van de locatie of 1 van onze recruiters neemt binnen 2 tot 5 werkdagen contact met jou op na sollicitatie. Bij grote drukte kan het soms langer duren. Heb je na 7 werkdagen nog niks gehoord? Dan kun je een mailtje sturen naar [email protected] Een van onze recruitment collega’s neemt dan contact op met de locatiemanager om na te gaan hoe het ervoor staat met jouw sollicitatie.  

Ik wil mijn cv/motivatie nog toesturen, maar dit kon niet?

Voor sommige functies vragen wij niet om cv/motivatie. Mocht jij deze wel graag met ons willen delen, dan kan dat natuurlijk altijd. Mail dan je cv/motivatie naar [email protected] samen met jouw naam en het referentienummer van de vacature. Wij zorgen dat het bij de juiste manager terecht komt.

Hoe weet ik of ik nog kan solliciteren op een vacature?

Wij houden de website zo goed mogelijk bij. Dit betekent dat  wij voor alle vacatures die op onze website staan nog op zoek zijn naar collega’s. Dus solliciteer vooral!

Overige vragen

Ik wil graag stage lopen bij Vermaat, hoe werkt dit?

Op onze website hebben wij vacatures uitstaan voor stageplekken. Heb jij een locatie gevonden, maar staat er geen vacature uit? Stuur dan een mailtje naar [email protected] dan nemen wij contact op met de manager om te kijken naar de mogelijkheden. Belangrijk! Geef een duidelijke beschrijving van de stagen + taken waar jij naar opzoek bent, zo kunnen wij jou helpen naar een uitdagende leerzame stageplek.

Kan ik ook als ZZP'er bij jullie aan de slag?

Wij werken samen met ZZP'ers als deze samenwerking op verzoek is van een van onze horecalocaties. Je kunt dus altijd een mail sturen naar [email protected]

De nieuwste vacatures in jouw mailbox?

Schrijf je in voor onze job alert!