Let's make it.... Floormanager Marlinde!

De leukste horecalocatie van Vermaat? Dat is ARTIS. Althans.. volgens Marlinde. Als Floormanager geeft zij indirect leiding aan een team van zo’n 70 Vermaat collega’s. Voor haar is geen werkdag hetzelfde. Wij zijn benieuwd naar deze bijzondere locatie.

Wie ben je?
‘Ik ben Marlinde, 27 jaar en werk nu ruim drie jaar bij Vermaat. Ik ben nu bijna een jaar Floormanager bij ARTIS. Daarvoor was ik 2,5 jaar werkzaam als Floormanager bij het van Gogh Museum, ook een horecalocatie van Vermaat. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging, keek welke vacatures er open stonden op werkenbijvermaat.nl en heb gesolliciteerd op deze functie. En daar heb ik nooit spijt van gehad!’

Zit je op je plek?
‘Absoluut! In mijn functie houd ik mij veel met HR bezig. Dit in combinatie met horeca vind ik geweldig. Ik ben een echte people manager en dat komt in deze job helemaal tot zijn recht. Ik probeer een goede balans te vinden tussen zakelijk blijven en een goede band hebben met de medewerkers.’

Wat is het leukste aan het werken bij ARTIS?
‘Iedere ochtend loop je ‘de natuur’ in. En dat in hartje Amsterdam. Misschien klinkt het een beetje vreemd, maar ik zeg zelfs ‘Goedemorgen!’ tegen de dieren. Vooral de leeuw krijgt een speciale groet. Dat is toch heerlijk wakker worden?

Wat ook fijn is, is dat de horeca echt gericht is op biologisch en duurzaam eten en drinken. Zo zijn we nu bijvoorbeeld bezig met het recyclen van eten wat over is, is het park net rookvrij en willen we zo min mogelijk vlees in het assortiment.’

Wat typeert de ‘ARTIS medewerker’?
‘Enthousiast, vrolijk en spring in het veld. Ook is iedereen erg flexibel ingesteld. Je hebt zoveel verschillende horecalocaties binnen ARTIS dat je het ook leuk moet vinden daarin te rouleren en geen vaste werkplek te hebben. Zo sta je de ene keer binnen bij een restaurant en rijd je de volgende dag rond op één van onze ijs-, tosti- of koffiebakfietsen.’

Dat klinkt als een gezellig team? 
Ja, er heerst echt een super fijne sfeer. We hebben een heel divers team, maar het matcht super goed met elkaar. Bovendien gaan we ook vaak leuke dingen met elkaar doen. Zo is er eens in de tijd een pubquiz en vooral in de zomer merk je dat er veel borrels worden georganiseerd.’

Over 10 jaar?
‘Ik zal niet uitsluiten dat ik dat ik dan nog steeds aan de horeca en HR kant zit. Ooit zou ik nog wel in het buitenland willen wonen, maar of dat over 10 jaar is?’