PROEFdag succes!

Onze kersverse collega Marit Boshuijer was aanwezig op onze eerste echte PROEFdag in de New York Film Academy in Amsterdam en had binnen vier dagen een toffe baan met doorgroeimogelijkheden op onze locatie Mediapark / Beachclub HUB! Ze vertelt zelf over deze ervaring.

Hoe kwam je bij Vermaat en de PROEFdag terecht?

“In september rond ik straks officieel mijn opleiding Horeca Ondernemer Manager op het ROC Hilversum af, dus ging ik op zoek naar een leuke baan in de buurt. Via Indeed kwam ik terecht bij de Vermaat-vacature voor Horeca Medewerker op de locatie Mediapark / Beachclub HUB in Hilversum. Ik kende Vermaat al een klein beetje van een presentatie bij ons op school en had er een goed gevoel over. Na het lezen van de vacaturetekst was ik enthousiast en besloot ik te solliciteren en me direct in te schrijven voor de eerste PROEFdag op dinsdag 24 juli 2018 in Amsterdam. Vermaat organiseert deze dagen om persoonlijk kennis te maken met sollicitanten en samen te kijken naar een goede horecamatch. Dat sprak me wel aan.”

Hoe heb je de PROEFdag ervaren?

“Ik was helaas iets later op de PROEFdag, dus had ik onderweg even netjes gebeld om dat te melden. Dat vonden de collega’s van Vermaat erg fijn en toen ik aankwam mocht ik meteen door naar de eerste workshop: een speeddate met twee regio managers. Zij vertelden me nog wat over Vermaat en toen hebben we samen besproken welke locatie echt bij mij zou kunnen passen qua uren, reisafstand en groeimogelijkheden. De functie van Horeca Medewerker op het Mediapark bleek eigenlijk gewoon een goede match. Na de speeddate heb ik me in de tweede workshopronde aan Vermaat gepresenteerd aan de hand van het woord “ondernemend”, dat past wel bij mij, ik kom namelijk graag met nieuwe ideeën. De derde en laatste workshop was een soort puzzel die je samen met andere deelnemers van de PROEFdag op gaat lossen. Daarmee leer je Vermaat beter kennen. Bij de afsluiting werd ons verteld dat we de ochtend erna al gebeld zouden worden over het vervolg.”


En toen en toen en toen?

“Ik werd de ochtend na de PROEFdag meteen gebeld met het goede nieuws dat de horeca manager van het Mediapark mij zou gaan bellen om een kennismaking in te plannen. Zij belde meteen die middag al en de volgende dag was ik al op het Mediapark. We hadden een heel leuk gesprek en een goede klik. De manager vertelde ook dat we samen gaan ontdekken hoe ik kan doorgroeien naar de rol van Junior Floormanager! Ik krijg dan steeds meer taken erbij in mijn functie. Dat past mooi bij mijn opleiding en ambities voor de toekomst. Aan het einde van het gesprek spraken we af dat we het allebei nog even zouden laten bezinken en dat we die vrijdag erna zouden bellen om definitief ‘ja’ tegen elkaar te zeggen. En dat hebben we gedaan! Superleuk! Half augustus ga ik starten en fulltime aan de slag.”

Wat zou je tegen andere sollicitanten willen zeggen?

“Als je graag in de horeca wilt werken, ga dan zeker naar een PROEFdag van Vermaat. Het is gewoon leuk en heel toegankelijk, niet eng ofzo. En als er een passende baan voor je is dan gaat het sollicitatieproces ook supersnel. Ik had binnen vier dagen een toffe nieuwe baan!”

'Op dinsdag de PROEFdag, op donderdag kennismaken op locatie en vrijdagochtend een nieuwe baan.'