Let's make it together – Vermaat meeloopdag

Ook weten wat jouw collega's in het land de hele dag doen? Sinds september dit jaar kun je als Vermaat medewerker op een locatie naar keuze de ondernemer in jezelf loslaten. Een leuke ervaring, zo'n dag met collega's meelopen en bovendien verklein je de afstand tussen het Servicekantoor en locatie: nog beter samenwerken dus!

Om 08.00u word ik (Chantal, werkzaam op het Servicekantoor) verwacht bij OSP, de Triodosbank. Niet voor een hypotheekgesprek, maar om het ‘broodje van de dag’ te bereiden. Ik mag een dag meewerken in de keuken van het bedrijfsrestaurant. Horecamanager Britta, keukenmedewerker Noëlla en Wajonger Ramon staan al op me te wachten.

Persoonlijk contact
Leuk, zo’n klein team.  De keuken is slechts drie keer zo groot als mijn keuken thuis en daardoor is het contact met elkaar heel persoonlijk. Dat is helemaal mijn ding. Geen formaliteiten, binnen vijf minuten de eerste foute grap gemaakt en een heel ongedwongen sfeer. Vandaag worden de Triodos kerstpakketten uitgedeeld en ik mag helpen bij dit minifeestje. Ik krijg mijn eigen ‘chocoladebar’ inclusief soeppan chocolademelk en schenk een kleine tachtig bekers choco in. Voor erbij Milkyway-achtige chocokoek en noten-pralinéballetjes waar veel mensen voor terugkomen.

Broodje van de dag
En dan de lunch. Britta laat me zien hoe ik het ‘broodje van de dag’ maak. Pompoenbol met geitenkaas en vijgenchutney. Dat gaat extreem goed, mijn horecaverleden is te zien aan de mooie broodjes, ik trots. Ik voel de energie door mijn lijf stromen, wat is dit weer leuk om te doen! Na het aanvullen van producten en gerechten, gasten te woord staan, vuil serviesgoed naar de spoelkeuken brengen en de signing op de juiste plaats zetten, voel ik mijn voeten wel. Dit ben ik niet meer gewend! 

Biologische luxe
Bestellingen doen, daar rond horecamanager Britta haar werkdag mee af. Alle producten die hier voor de lunch geserveerd worden, zijn biologisch. Wat een luxe als je bij Triodos werkt en hier mag lunchen… Versbereide soep van bio pastinaak en mosterd, brood van De Veldkeuken, homemade broodtaart, stoofpeertjes naar Noëlla’s recept. Er wordt niets weggegooid en van elk restje wordt weer iets nieuws gemaakt. Zo zie ik Ramon en Noëlla voor de derde keer die dag croutons maken van overgebleven brood. ‘Die zijn morgen alweer op hoor, iedereen wil ze in de soep!’.

Een plek naar mijn hart hier. Volgend jaar doe ik weer mee.  

Wil jij ook werken op een van onze locaties? Bekijk hieronder onze vacatures.