Brend en Denzell op culinaire inspiratietour

Onlangs nam Floor Manager Brend zijn nieuwe collega Denzell mee op pad. Denzell is kok en zijn zicht is beperkt tot 7%. Nu Denzell na een proefplaatsing van twee maanden officieel in dienst is bij Vermaat vond Brend het tijd voor een culinaire inspiratietour. Als trotse collega deelde Brend zijn verhaal met ons.Laten we eerst even kennismaken met jou Brend…
“Ik ben Brend Vlaanderen, 27 jaar en kom uit Almere. Ik heb eerst de Middelbare Hotelschool gedaan in Amersfoort en daarna de Hogere Hotelschool in Leeuwarden. Twee jaar na mijn studie kwam ik op LinkedIn de recruiter van Vermaat weer tegen die ik tijdens mijn studie had ontmoet. Dat kwam goed uit, want ik wilde meer. Doorgroeien en iets met management doen. Dus heb ik haar benaderd. Niet lang daarna kon ik starten als Floor Manager in het Flevoziekenhuis in Almere én mocht ik deelnemen aan de Talentclass van Vermaat, een intern ontwikkelprogramma voor managers met ambitie. Momenteel orienteer ik me weer op nieuwe mogelijkheden binnen Vermaat, weer een stapje hogerop.”

En wie is Denzell?
“Denzell Purvis is mijn collega in het Flevoziekenhuis Almere. Hij werkt bij ons als kok. Hij is 22 jaar, heeft een koksopleiding afgerond en is, na een proefplaatsing van twee maanden in onze keuken, nu officieel bij ons in dienst.”

Een proefplaatsing?
“Jep, een proefplaatsing. Het zicht van Denzell is beperkt tot 7%. Je kan je voorstellen dat het vinden van een passende baan dan wat moeilijker is. Zowel Vermaat als ik wilden hem graag een kans geven. Denzell heeft namelijk echt veel in zijn mars. Hij heeft ook voor luxere restaurants gewerkt, maar daar is zijn visuele handicap net wat te beperkend. Bij ons heeft hij nu een heel geschikt podium voor zijn passie voor eten en drinken. Hij heeft leuke ideeën en wil zoveel mogelijk met écht kwalitatief eten bezig zijn. Dit heeft hij ook actief bij ons aangegeven en krijgt hier de ruimte voor in ons zelfbedieningsrestaurant.”

Gaaf! En hoe is het idee voor jullie culinaire inspiratietour ontstaan?
“Denzell vroeg zich af wat Vermaat nog meer te bieden heeft en hoe ver we mogen gaan met lekker en creatief koken. Daarom leek het mij leuk om samen met hem inspiratie op te doen. Bovendien heeft hij in ons geïnvesteerd tijdens zijn proefplaatsing en zo konden we hem ook meteen bedanken daarvoor. Dus bedacht ik een leuke route langs verschillende Vermaat locaties en andere plekken. Voor culinaire inspiratie én het beter leren kennen van Vermaat als onderneming.”

Neem je ons mee op jullie tour Brend?
“Graag! We zijn begonnen op het Servicekantoor in IJsselstein, om de organisatie achter de schermen te zien. Vervolgens zijn we naar bakkerij VanMenno gegaan. Daar hebben we een rondleiding en het hele verhaal achter hun bakproces en bedrijf gehoord. Heel interessant. Echt een mooi product zonder toevoegingen. We kregen ook nog wat heerlijk brood mee naar huis.”


“Toen door naar Amsterdam. Eerst op bezoek bij onze collega’s in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. De Horeca Manager daar is mijn oud-klasgenoot van de Vermaat Talentclass en deze locatie is onlangs verbouwd. Erg mooi geworden. We hebben het assortiment bekeken en met dat van ons vergeleken. Denzell is ook nog uitgenodigd om daar eens een dag mee te draaien, dat vond hij ook heel leuk.”

“Vervolgens door naar restaurant Circl, een initiatief van ABN AMRO aan de Zuidas. Een locatie waar we als Vermaat enorm trots op zijn dat we dit mogen doen voor deze bank. Bij Circl staan circulariteit en duurzaamheid centraal. We hebben er geluncht, een rondleiding van de General Manager gekregen en koffie besteld bij de ‘Gebaarista’, ofwel een slechthorende barista. Bij de Sign Language Coffee Corner hangt een tablet waarop je in een video kan zien hoe je een bepaalde koffie kan bestellen. Denzell heeft in gebarentaal iets besteld. Dat was echt een mooie en bijzondere ontmoeting.”

“Bij Circl zie je ook overal weckpotten staan. Er wordt zo min mogelijk weggegooid, dus veel groenten worden ingelegd op zuur om ze te conserveren. Dat ziet er heel tof uit en het is natuurlijk functioneel. Denzell heeft het inmiddels ook toegepast op onze eigen locatie!”

“Als afsluiter van de dag zijn we naar de Foodhallen Amsterdam geweest. We hebben hier vooral goed gekeken naar nieuwe presentatiemogelijkheden voor ons zelfbedieningsrestaurant. Denzell vond de tour super. En ik ook trouwens! Heel gaaf dat we van Vermaat de vrijheid krijgen om zo’n tour te doen. Ik vind het goed en eigenlijk ook vanzelfsprekend dat Vermaat talenten zoals Denzell, en ook de Gebaarista, deze kansen biedt.”

'Ik vond deze dag enorm gaaf. Ik vind het erg fijn dat de mogelijkheid voor mij is gecreëerd om op deze manier Vermaat te leren kennen. Ik voel me echt gewaardeerd, omdat er merkbaar in mij geïnvesteerd wordt.'

Quote: Denzell Purvis (kok), Locatie: Circl