De toekomst van de horeca in Het Concertgebouw: verander je mee?

Het is bijna zover: per 1 oktober 2018 verzorgen we als Vermaat alle horeca in Het Concertgebouw, inclusief een gloednieuw hoogstaand restaurant! Daniël Huberts wordt de Horeca Manager van deze nieuwe locatie en vertelt wat we hier precies gaan doen en wat het werken hier speciaal maakt. Voor zowel de keuken als de bediening zoekt Daniël nog versterking.

Horeca Manager van Het Concertgebouw! Hoe wordt je dat, Daniël?
“Ik ben nu 2,5 jaar in dienst bij Vermaat. Destijds ben ik aangenomen als Horeca Manager van het Amsterdam Museum. Tijdens mijn sollicitatiegesprek voor die functie met Loek Beeren - Directeur Horeca Musea Amsterdam - zei ik al: we moeten als Vermaat ook echt de horeca in Het Concertgebouw proberen over te nemen en een restaurant openen! Ik heb toen ook maar meteen geroepen dat als het zou lukken, dat ik dan de Horeca Manager van de locatie wilde worden. Succes moet je ook een beetje afdwingen he haha. En dat heeft Loek onthouden, want we starten 1 oktober 2018 met deze prachtige locatie en ik mag er aan de slag! De afgelopen tijd ben ik al druk bezig geweest in allerlei werkgroepen om de overname van de locatie goed te laten verlopen én om het compleet nieuwe restaurant te openen op 24 oktober 2018.”

Goed bezig! Wat zijn de horecaplannen in Het Concertgebouw?
“We gaan een groot gedeelte van de horeca in Het Concertgebouw doen. Dat betekent het Concertgebouw Café, de Artiestenfoyer - dat is het restaurant voor personeel en musici - en een heel nieuw restaurant: LIER. Het design van het restaurant is van Studio Linse; zij hebben ook het interieur van restaurant RIJKS© en het Rijksmuseum Café verzorgd. Het wordt echt heel mooi. Op het menu van LIER staan straks klassieke gerechten uit de Franse brasserie in een modern jasje. Buiten de grote concerten om gaan we ook besloten gezelschappen ontvangen in het restaurant en verzorgen we hopelijk ook andere partijen en evenementen.”

Je zoekt ook nog collega’s voor de bediening en de keuken. Wat heb je te bieden?
“Je gaat werken in een prachtig gebouw, hartje Amsterdam. Het is een goedbezochte locatie waar een leuke mengeling aan gasten komt: van klassieke muziekliefhebbers en musici tot buurtgenoten, toeristen en zakelijke bezoekers. Een bijzondere werkomgeving met verschillende horecavoorzieningen. We zijn ook van alles aan het vernieuwen. Naast het compleet nieuwe restaurant, gaan we begin 2019 ook het Café vernieuwen én gaan we meehelpen de Artiestenfoyer tot een succes te maken. Ik wil daarnaast ook heel erg met het team gaan kijken naar de toekomst: hoe gaan we alles doen, wat kunnen we nog verbeteren, waar liggen nog mogelijkheden? Dus mensen met ideeën en ambities zijn heel erg welkom in mijn team. Als je een beetje opschiet met solliciteren ben je ook nog bij de opening van het restaurant en natuurlijk bij de heropening van het vernieuwde Café in 2019!”


En wat maakt het werk in de keuken en de bediening hier nou echt leuk?
“Voor beide denk ik de afwisseling. Afwisseling in het soort gasten, maar ook in het werk zelf. Je werkt namelijk voor alle horecavoorzieningen onder het dak van Het Concertgebouw. Van het klassieke restaurant op ‘Bib Gourmand niveau’ tot de snelle innovatieve setting van het Café en het ontvangen van hele orkesten in de Artiestenfoyer. Voor het keukenteam specifiek is het werken met chef Erwin Oudijk alleen al een mooie kans. Hij heeft jarenlang gewerkt voor fantastische restaurants in Australië en brengt veel inspiratie mee. Ook maakt hij graag sámen met het team het menu, door wekelijks samen ideeën te bedenken. In LIER gaan we werken met een 3-gangen keuzemenu dat per 2 á 3 weken wisselt. Daardoor kan je ook echt naar het seizoen koken. Verder kiezen we vooral voor lokale, biologische producten met een hoge kwaliteit, ook in het Café en de Artiestenfoyer. Voor de bediening is het schakelen tussen de verschillende concepten leuk. Overdag verzorg je een ontspannen lunch, ’s avonds breng je de klassieke service in het restaurant, daarna stap je door naar het Café voor een gezellige borrelsetting. En je krijgt alle ruimte om mee te denken, bijvoorbeeld over onze wijn- en non-alcoholische drank-arrangementen, over hoe we ons assortiment kunnen verbeteren en hoe we op alle plekken de juiste sfeer neerzetten.”

Met wat voor mensen zou je je team nog graag uitbreiden?
“Het Concertgebouw wil tot de absolute wereldtop van concertzalen blijven behoren. Met het unieke gebouw, het hoogwaardige aanbod én de sfeer. De horeca op de locatie heeft hier ook een belangrijk aandeel in en dus willen we een horecateam op topniveau hebben. Dat betekent mensen met degelijke vakkennis en vooral een grote dosis emotie en inlevingsvermogen. Je moet dingen kunnen aanvoelen en het juiste kunnen doen en zeggen. Kunnen inspelen op de wensen en behoeften van heel verschillende gasten. Passie en gevoel voor het vak is voor mij belangrijker dan een horecaopleiding. Heel concreet zoek ik nog allround fulltime en parttime medewerkers voor de bediening, een souschef en een drietal zelfstandig werkend koks om het team van Erwin fulltime te versterken.”

Meebouwen aan de horeca in Het Concertgebouw?
Bekijk snel de vacatures!

'Ik wil met het team gaan kijken naar de toekomst: hoe gaan we alles doen, wat kunnen we nog verbeteren, waar liggen nog mogelijkheden? Dus mensen met ideeën en ambities zijn heel erg welkom in mijn team.'

Foto: Daniël Huberts (links) & Erwin Oudijk (rechts)