Gezocht! Floormanager voor het Van Gogh Museum

Stel je eens voor. Je gaat naar werk en ziet bij binnenkomst rechts je werkplek en links de (echte) zelfportretten van Vincent van Gogh. Vermaat collega Julien en horecamanager bij het Van Gogh Museum krijgt hier elke dag weer een glimlach op zijn gezicht van. Lijkt jou dit ook een bijzondere werkplek en zorg jij voor blije medewerkers en gasten? Dan dagen wij jou uit voor de functie van Floormanager! Julien vertelt meer over deze toffe job, de bijzondere locatie en het werken bij Vermaat.

Hoe ben je bij Vermaat en het Van Gogh Museum terechtgekomen?  
“Via via ben ik in 2016 bij Vermaat / het Van Gogh Museum terechtgekomen. Ik ben gestart als Floormanager, daarna heb ik de stap gemaakt naar Banqueting Manager en sinds oktober ben ik werkzaam als Horecamanager. Zo zie je dat ik in drie jaar tijd mooie stappen heb gemaakt bij Vermaat.”

Jullie zoeken een Floormanager. Wat houdt deze functie precies in?
“De eerste prioriteit in deze functie is dat de vloer goed draait en van a tot z op orde is. Hiervoor ben je het aanspreekpunt voor jouw team en de gasten. Ongeveer 20% van je tijd pak je andere zaken op als roosters, administratie en bestellingen. Natuurlijk denk je ook mee over hoe dingen beter kunnen. Denk aan acties om meer bezoekers te krijgen, het verrassen van vaste gasten en ideeën om de gastbeleving naar een nog hoger plan te tillen.”

Voor welke horeca ben je dan verantwoordelijk in het museum?
“In deze functie ben je eindverantwoordelijk voor vier horecalocaties in het museum. De grootste locatie is het selfservice restaurant Le Tambourin. Hier kunnen gasten terecht voor een heerlijk uitgebreid assortiment dranken en koude en warme gerechten. Ook is er een fonkelnieuwe espressobar en verzorgen wij op twee locaties een bedrijfsrestaurant voor de collega’s van het Van Gogh Museum. Door deze verschillende locaties ervaar je veel afwisseling!”

'Je zorgt ervoor dat de vloer goed draait en je brengt de gastbeleving naar een nog hoger plan.'

Wie zoeken we daarvoor? 
“Iemand die volledig de operatie in wil en het leuk vindt om ook extra zaken op te pakken. Om een team van 10 tot 14 vaste medewerkers en uitzendkrachten goed aan te sturen, is het belangrijk dat je sociaal bent, verantwoordelijkheidsgevoel hebt en altijd het onderste uit de kan haalt. Daarnaast is gastvrijheid een belangrijk onderdeel van je rol. Jij weet jouw kijk, kennis en ervaring op het gebied hiervan goed over te brengen op het team. 

Waarom is deze baan echt een buitkansje? 
“Op het moment dat je deze functie goed uitvoert, ligt er ook een hele mooie carrière voor je bij Vermaat. Kijk maar naar mij! Ik ben in 3 jaar tijd met 3 stappen gegroeid. Dat komt vooral omdat je start op een mooie locatie, je een netwerk opbouwt en Vermaat groei heel erg stimuleert. Als jij inzet toont en drive hebt kun je heel ver komen binnen Vermaat. En ik wil ook nog wel even zeggen dat het een heel gezellig en divers team is met verschillende type mensen, achtergronden en culturen." 

Waarom is Vermaat voor jou een fijne werkgever? 
“Het is een heel fijn gevoel dat Vermaat je stimuleert om inventief te zijn, maar wel met een veilige achterban. Als wij bijvoorbeeld een nieuwe espressobar willen, kunnen wij bij andere horecalocaties van Vermaat kijken wat zij doen. Of we bellen het Servicekantoor om te vragen of zij ons kunnen helpen. Eigenlijk ben je heel vrij in je functie en mag je nieuwe dingen uitproberen, maar heb je wel de basis en hulp om het samen te doen. En dat maakt het werk zo tof!”

 

Word jij Julien zijn collega? Bekijk de vacature hier en solliciteer!