Een dagje meelopen met....

Het Rijksmuseum, Het Stedelijk Museum, Het Concertgebouw en Het van Gogh Museum; op het Museumplein in Amsterdam kun je flink cultuur snuiven. Maar ook op culinair gebied kun je losgaan. Sinds een aantal maanden verzorgt Vermaat de eet- en drinkgelegenheden hiervan. Ik, Carolien (werkzaam op het Servicekantoor), liep een dagje mee om te kijken hoe dat eraan toegaat.

Om 10.00 uur word ik verwacht bij het café van Het Concertgebouw. Monique, Regiomanager Horeca Musea Amsterdam, wacht mij op. Niet voor het bijwonen van een concert, maar voor een horecarondleiding. We beginnen met een koffie en een heerlijke brownie.

Bijzondere werkomgeving
‘Hoe gaaf als je hier werkt!’ Dat is mijn eerste reactie wanneer ik de grote concertzaal in loop. Monique vertelt meer over de artiesten die hier vaak komen, een hele nieuwe wereld voor mij. We lopen door naar het restaurant LIER. Ze vertelt meer over het menu, de wijnen en hoe de medewerkers hier werken. En wauw, wat een uitzicht.

Niet alleen Het Concertgebouw, maar ook de musea voelen erg bijzonder qua werkomgeving. Bij het Stedelijk Museum is het café goed druk en er hangt een fijn sfeertje. We lopen door naar het Van Gogh Museum. Het is lunchtijd, dus het zelfbedieningscafé is afgeladen. Altijd leuk als je je Vermaatcollega’s hard ziet werken om het eten en drinken zo goed mogelijk te presenteren.Monique vertelt dat ze naast dit café ook Vincent op vrijdag hebben waar Vermaatcollega’s op worden ingezet. Iedere laatste vrijdag van de maand zie je hier in de avond documentaires, moderne dans, lezingen, live optredens, rondleidingen en films van een bepaald thema. Leuk dat dit wordt georganiseerd!

Last, but not least: Het Rijksmuseum café, ook van Vermaat. Het is weer druk met alle dagjesmensen. En wat staan hier veel collega’s hard te werken! Iedere medewerker wordt op iets specifieks ingezet. De een achter de bar, de ander neemt de bestellingen op etc. Je ziet dat iedereen keihard aan het knallen is. Wat een teamspirit!

Eén ding weet ik wel na deze dag. Mocht ik ooit in de horeca willen werken, dan is dit zeker een plek waar dit zou kunnen! Of wie weet word ik ooit nog schilder.... 

Tekenenrijksmuseum2.jpg   

Wil jij ook werken in één van deze horecalocaties op het Museumplein? Lees hier de vacature en reageer!