Gezamenlijk initiatief voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

In Nederland is er een grote groep mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Voor hen is het niet altijd makkelijk om een passende baan te vinden. Het samenwerkingsinitatief Airportaal start daarom een mbo-opleiding tot Airportmedewerker, waarbij werkzoekenden direct in een betaalde leer-werkbaan aan de slag kunnen op de luchthaven.

Eindhoven Airport N.V., CSU, Viggo Eindhoven Airport, Summa College, 04Werkt en onze horecalocaties op Eindhoven Airport zetten hun schouders onder dit initiatief om zo werkzoekenden weer volop kansen te bieden.

De opleiding
De gratis opleiding is niet op school, maar op de werkvloer van Eindhoven Airport! Alle leerlingen krijgen direct een betaalde baan voor minimaal 24 uur per week. Daarnaast volgen ze één dag per week les bij het Summa Collega op Eindhoven Airport. De eindbestemming? Na succesvol afronden hebben de deelnemers een MBO2 diploma (Facilitair Medewerker, niveau 2) op zak en zijn ze verzekerd van een baan. In de horeca, de schoonmaak, de bagagehal of op het platform.

Ben of ken jij iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt die hier perfect voor is? Deel dan deze link

Meer weten? Bekijk dan deze video!